Dana Predu despre rolurile care i-au schimbat viața

Nașterea unui copil ne schimbă radical. Multe dintre noi ne-am reinventat, ne-am schimbat modul de viață, de a gândi și de a trăi. Viața noastră are deja alte priorități și încercăm să construim în jurul lor în așa fel încât să ne trăim visul personal.

Dana Predu despre care voi scrie în rândurile care urmează, e un exemplu tipic al sintagmei – viața ca mamă. Focusată puternic pe carieră, înaintea nașterii fetelor sale, Dana a ajuns să descopere ulterior, că își dorește să încerce și un alt drum profesional în viață. A realizat care sunt lucrurile cu adevărat importante în viața ei și dacă vrea să schimbe ceva trebuie să acționeze.

t2

Avea o experiență de zece ani în multinațională, fiind trainer de vânzări și manager call center, acum scrie cărți pentru copii, are un blog- Interpersonal –  și pune în scenă, piese de teatru pentru copii, proiectul ei de suflet cu echipa Juxi Magic.

În fiecare zi am mai multe roluri, de mamă, de soție, fiică, blogger, scriitoare dar nu le privesc ca și cum ar trebui să  mă împart. Atunci  când sunt într-un rol încerc să ofer 100%. Nu spun că este ușor, sunt și zile în care plâng eu cu mine, zile în care aș vrea să stau ascunsă sub o patură, dar încerc să creez un echilibru și să mă bucur de tot ceea ce am.

Noul  orizont a început să se contureze împreună cu fiica  ei cea mare, Iulia. Poezii create special pentru ea, piese de teatru scurte de 10- 15 minute și improvizație în funcție de situații.Toată această ,,nebunie,, a continuat cu decor și costume hand made, apoi cu scenarii pentru un singur personaj. Nașterea celei de-a doua fetițe, Ioana, a însemnat definitivarea acestui drum…spre teatru și scris.

Echipa Juxi Magic cuprinde patru mame implicate și talentate, capabile să elimine acea linie imaginară între scenă și spectatori. Cei mici sunt primiți cu brațele deschise să interacționeze cu actorii și de multe ori devin personaje în povești.

15965276_1733747476955483_7017540391796067305_n

Familia a fost locul unde a reanalizat sau a regândit planul, fiindcă nu a fost tot timpul ușor.Tot de acolo au venit și soluțiile pentru viitor.

Au existat perioade în care am învațat că nu toți privim la fel lucrurile și că venim cu „bagaje din copilarie” chiar și atunci când discutăm business. Am înțeles că fiecare scară de valori e diferită și am ales să nu mă opun sau să schimb oamenii. Încerc să-i găsesc pe cei care au aceași frecvență cu mine, de la care pot învăța. A fost ca o reîntoarcere către mine și către viață.

Maternitatea a scos la iveală vise și dorințe îngropate adânc. Cartea lansată în luna decembrie, anul trecut sub titulatura ,,Mami te vreau lângă mine,, a fost dedicată fetelor ei, Iulia și Ioana, adevăratele surse de inspirație. Este vorba de zece poezii, fiecare cu o poveste în spate. Ilustrațile sunt semnate de Emanuela Deaconescu, o bună prietena a Danei. În poezii apare Ela, o fetiță curajoasă, prietena ei bună gărgărița veselă și mama iubitoare a Elei. Cartea se află deja în librării. Numai bună de citit alături de copii.

15781547_356344221405963_4836824716097286923_n

Să perseverezi, să ai încredere în tine și în puterea ta, să-ți urmezi visul și să investești în educația ta indiferent de vârstă. Eu am o vorbă:mai bine să încerc acum decât să regret la bătrânețe, că nu am făcut lucrurile pe care mi le-am dorit cu adevărat. Importante sunt soluțiile încercand să faci lucrurile diferit. Mi s-a întamplat și mie să fac aceleași lucruri și să mă aștept să obțin alte rezultate. Asta este definiția „nebuniei”! Curaj în a încerca lucruri noi și a ieși din zona de confort.

Dana planifică în continuare, fiind atentă la tot ce e în jurul ei – își dorește să lanseze o nouă carte, să facă un tur în zona de Vest a țării cu echipa ei de la Juxi Magic, să aibă suficient timp pentru a împărți momente cu familia, fără a căuta răspunsul perfect la succes.

În copilărie darurile de preț erau culegerile de matematică și cărțile, pasiuni care au format-o ca om.  Acum, la cei 35 de ani, tot ce își dorește e să locuiască undeva la malul mării și să scrie cu pasiune, înconjurată de familie și prieteni dragi, încercând să se bucure de tot ce primește în fiecare clipă.

Am fost la unul din spectacolele de teatru ale Danei. E organizatorul perfect. Un om care inspiră prin atitudinea sa, o femeie care transmite emoție, căldură și bucurie mai departe. O vezi interacționând cu părinții, cu copiii și soțul ei – prezenți la fiecare reprezentație și spectatorii cei mici, nerăbdători. Ce răzbate cel mai tare e puterea de a se împărți, cu rigoare, între a fi mamă și a fi un bun formator de suflete. Asta face și echipa ei. Nu ai cum să lucrezi cu copiii fară bunătate, disciplină și multă energie!

t3

Nu uită însă că rolul cel mai important este cel din familia ei. A avut momente rele dar și momente bune, situații când a realizat că trebuie să facă alte lucruri decât cele stabilite la început, să ia decizii care nu aveau nici o legatură cu plimbatul căruciorului în parc, gătit, spus povești, spălat rufe și alăptat.

Știu că este foarte ușor să cazi într-o groapă mentală din care ți-e greu să ieși  la suprafață. Mi s-a întâmplat și mie după ce am născut-o pe prima fetiță. Eu ,,m-am scuturat,, în oglindă și mi-am zis: „Dana, te înteleg perfect. Ești minunată dar ești mai mult decât atât. Ești mult mai mult, poți mult mai mult, îți dorești mult mai mult. Acționează! Am încredere în tine!”

E greu să le faci pe toate bine ca mamă. Faci parte dintr-un întreg numit familie, iar rolurile tale ca femeie sunt multiple. Atâta timp cât nu uiți propriul drum în viață vei putea oferi optimism și în jurul tău. Nu uita că ești și vei fi o sursă de inspirație pentru copiii tăi. Ai grijă ce le transmiți dincolo de rol!

Women like you!

t4

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s